Firma opfylder drømme om vinkældre i hele verden

26. februar 2019

ERHVERV | Vintagekeeping laver vinkældre i alle kvaliteter og priser. Vintagekeeping er ejet af lokale Jan Sørensen, og er nordens største producent inden for vinkældre. Vintagekeeping har i gennem snart 20 år solgt vinkældre overalt, både fra den lokale kro til kendte restauranter i London og Stockholm.

Et projekt for firmaet starter ofte med et besøg hos kunden, hvor ønskerne afstemmes, og dernæst tegnes løsningen. Så skal der vælges design og materialer, hvorefter tingene produceres og samles, og det hele slutter med montage hos kunden.

Starter med 3D modeller

Alle større vinkældre, der bliver lavet hos Vintagekeeping bliver først tegnet på compu­teren i et 3D-program

Hos Vintagekeeping er der mange muligheder for en perfekt vinkælder. Man kan få en af de erfarne konsulenter på besøg i sit hjem eller restaurant, for at få lavet en tegning over kælderen. Kunderne kan også komme forbi og få inspiration hos Vintagekeeping, hvor de har et stort og imponerende showroom.

Efter du har fundet din vinkælder kan du sammen med firmaets egen 3D-designer Jacob Rasmussen få lavet en komplet 3D model af kæld­eren.

”For 3 år siden blev jeg færdig med min bygningskonstruktør uddannelse. Efter et praktikforløb hos et andet firma, fik jeg tilbudt jobbet her hos Vintagekeeping. Jeg har nu arbejdet her i over 3 år, og det har jeg ikke fortrudt.
Ar­bejdsmiljøet her er rigtig godt og mine kolleger er nog­le rigtig dejlige mennesker. 3D-arbejdet sammen med kund­­erne er det bedste ved job­bet, fordi man får deres mening og så kan vi også lave den bedste løsning,” fortæller Jacob Rasmussen, bygnings­konstruktør hos Vintagekeeping.

Mange muligheder

Hos Vintagekeeping kan man få en vinkælder lige ef­ter egne ønsker. Man kan få et vinskab der kan rumme 7 flasker vin eller en stor high tech vinkælder i glas og alu­minium, der er styret af et avanceret computersystem med plads til nærmest det antal flasker man ønsker.

”Man kan købe en ”færdig pakke” hvor alt er lavet på forhånd eller du kan designe din egen løsning helt fra bunden. Hos Vintagekeeping er det kun fantasien der sætter grænser. En vinkælder behøver ikke at være nede i en kælder, det kan også være et rum i køkkenet eller i stuen. Det er meget populært med en vinkælder, som man kan sidde og kigge på, mens man sidder og spiser.

De mange muligheder har givet os flere kunder gennem årene. Vi tror på at vores fleksible løsninger tiltrækker kunder til lige netop os”, fortæller indehaver Jan Sørensen. Man mærker virkelig at medarbejderne hos Vintagekeeping brænder for projekterne og løsningerne for kunderne.

Webshop

Udover at Vintagekeeping lav-er vinkældre til privatpersoner, restauranter og hoteller, har de også en webshop med salg til – ja nærmest hvem som helst.

”Vi har lavet webshoppen for, at alle har en mulighed for at få et godt sted at opbevare sin vin. I starten havde vi kun de fulde kælderløsninger, men så en dag besluttede vi os for at lave en webshop. Det har vi ikke fortrudt, det går nemlig rigtig godt.”, beretter Tina Frost Lindgaard, som er økonomichef hos Vintagekeeping og samtidig ansvarlig for webshoppen. Dagligt modtages mange ordrer, primært fra Danmark, men der sendes også pakker til forskellige sted­er i Europa hver eneste uge. Mest de skandinaviske lande.

Vintagekeepings webshop har et bredt sortiment på mere end 500 forskellige produkter. Der sælges alt fra champagnesabler og korkprop stole til store tønder og regulære vinskabe. Vintagekeeping har som alle andre butikker rigtig travlt op til forskellige højtider og mærkedage.

”Vores webshop er ikke specielt sæsonbaseret. Men vi kan tydeligt mærke yderligere travlhed når det bliver tid for studenterfester eller op til Fars Dag og Påske. Men den helt store højsæson er julen. Her får vi rigtig mange bestillinger hver dag,” fortæller Tina Frost Lindgaard.

Op til jul sidste år ekspederede Vintagekeeping mere end 500 ordrer.

Historien bag Vintagekeeping

Jan Sørensen startede i 1993 et firma hvor han opkøbte vin og lavede julegaver til firmaer. I starten var dette bare en hobby da han havde et fuldtidsjob ved siden af. I 1995 kom der for alvor gang i salget, og på grund af pladsmangel købte Jan i 1998 et 1000 m² stort lager i Ans på Vintagekeepings nuværende adresse Vestre Langgade.

I 1998 stiftede han TSVinnovation og gik på fuld tid med projektet. I 2008 blev vinimportdelen solgt til med­arbejderen Anni Vestergaard, som flyttede det til Bjerringbro hvor det lå indtil for et par år siden, inden en flytning til Horsens, hvor det drives fra i dag. Umiddelbart efter salget, fokuserede Jan udelukkende på Vintagekeeping.

”Kendskabet til os har bredt sig gennem årene, og vi får rigtig mange spændende henvendelser fra hele verden. Den seneste måned har vi bl.a. hørt fra nye kunder i New York, Gibraltar, Dubai og Schweiz. Så vi kommer bestemt ikke til at kede os i fremtiden.” slutter Jan Sørensen.