Det gode arbejdsmiljø: Ergonomi, forsikringer og frihed

15. juni 2023

Når du skal skabe et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen, er der nogle forskellige ting, som du bør huske. Hvis du har brug for hjælp til, hvordan du skaber det bedste arbejdsmiljø, kan du læse med i artiklen her. Vi giver dig inspiration!

Ergonomiske møbler

Først og fremmest er det vigtigt, at du forsøger at skabe de allerbedste fysiske forhold for dine medarbejdere på arbejdspladsen. Det starter altid med det udstyr, som du har til rådighed for medarbejderne. Tal også med dine medarbejdere om, hvad de har brug for.

Det er nemlig langt fra alle medarbejderne, som har de samme fysiske behov. Vi bruger lang tid på kontoret - og vi bruger lang tid på at sidde ned ved kontorbordet. Der er ingen tvivl om, at en medarbejder med en højde på 195 cm. og en medarbejder med en højde på 155 cm. absolut ikke har samme behov, når det handler om udstyr såsom eksempelvis kontorstole.

Forsikringer

Har du overvejet hvilke fordele og goder, som dine medarbejdere har via arbejdspladsen? Til forskel fra andre lande, er sygevæsenet i Danmark gratis og tilgængeligt for alle - dog kan der stadig være fordele ved at tilbyde dine medarbejdere en sundhedsforsikring gennem deres arbejde. Der er dog mange andre fordele, som du også kan tilbyde dine medarbejdere. Hvad med en god pensionsordning - og hvad med forsikringer?

Forsikringer er vigtige. Nogle firmaer vælger at forsikre hele firmaet, men det kan også være en god idé at tale med medarbejderne om, hvilke forsikringer de selv bør opsøge på egen hånd. På den måde viser du nemlig, at du går op i medarbejdernes mentale og fysiske helbred. Det kan jo ske, at uheldet er ude, og en medarbejder oplever tab af erhvervsevne eller kritisk sygdom. Det kan have store konsekvenser for vedkommende - også økonomisk.

Frihed og fleksibilitet

Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at forsikringer kan være med til at give frihed og fleksibilitet i hverdagen. Dine medarbejdere har nemlig ikke længere grund til at være nervøse for, hvad der skal ske, hvis de eksempelvis bliver kritisk syge eller er ude for et uheld af den ene eller anden slags.

Dog ser vi også mere og mere, at firmaer lader medarbejderne arbejde hjemmefra, når de har behov for det. Det kan gøre hverdagen langt mindre stresset for den individuelle medarbejder - og du vil opleve, at dine medarbejdere er super motiverede, når de befinder sig på kontoret.