Digitalisering af virksomhed: Hvad er SCADA?

24. februar 2023

Hvis du er virksomhedsejer, ved du også på nuværende tidspunkt, hvor stor indflydelse digitaliseringen har. Det er nemlig ikke kun blevet en fast spiller i vores private liv via sociale medier, streaming og lignende. Digitaliseringen har også bevæget sig ind i på det professionelle marked.

Specielt hvis du har en produktionsvirksomhed, kan du ikke komme udenom at indføre digitale redskaber i forbindelse med at opretholde en konkurrencedygtig virksomhed. Der er mange årsager til, at de fleste produktionsvirksomheder ser sig nødsaget til at indføre diverse digitale redskaber. Den mest essentielle årsag er dog, at en virksomhed ganske enkelt sjældent kan følge med markedet, hvis ikke digitaliseringen får sin plads i den daglige rutine i virksomheden.

I denne artikel vil vi derfor introducere dig for SCADA. Dette er et digitaliseringsredskab, som har fået megen positiv opmærksomhed fra mange virksomheder siden systemet blev udviklet helt tilbage i 1960’erne. SCADA har gjort diverse processer i flere produktionsvirksomheder langt mere overkommelige. Hvis du endnu ikke har hørt om SCADA, kan du med fordel hurtigt læse med her.

SCADA: En kort introduktion

SCADA er faktisk en forkortelse for redskabet: Supervisory Control Data Acquisition. Dette er et automatiseringssystem, som kan være behjælpeligt på flere områder i virksomheden.

Systemet bliver ganske enkelt installeret til at overvåge en masse forskellige enheder i din produktionsvirksomhed såsom sensorer, pumper, motorer samt meget andet. Det kan være med til at give dig et langt bredere samt bedre overblik over diverse processer. På den måde behøver du ikke længere manuelt at tjekke og opdatere dine enheder.

SCADA er efterhånden blevet et af de mest almindelige digitaliseringsredskaber på det industrielle marked. Specielt på fabrikker hvor antallet af enheder, som behøver overvågning, er højt, er SCADA blevet anerkendt.

Der er ingen tvivl om at ved at integrere et scada system, er en produktionsvirksomhed hurtigt klar til at øge effektiviteten. Dette er unægteligt med til at skabe et økonomisk overskud i sidste ende. Foruden at SCADA er med til at optimere virksomhedens effektivitet, betyder installeringen af SCADA også, at I i virksomheden kan opleve betydelige tidsbesparelser.

For mange virksomhedsejere kan denne tilpasning til digitale redskaber dog skabe en tvivl. Det kan være svært at forestille sig, hvordan dette ser ud i praksis. Her er det blot vigtigt, at du finder en udbyder af SCADA, som kan hjælpe dig og virksomheden igennem hele processen - lige fra installeringen af systemet til håndteringen af dette nye redskab.