DS Energy: Økonomi og bæredygtighed går hånd i hånd

15. november 2021

Drømmer du om at nedbringe energiforbruget i din virksomhed? Elektricitet, vand, varme og gas –ressourcer som disse skal der bruges mange af, når drift og produktion skal holdes kørende hver eneste dag. Når først virksomhedens maskiner kører, er der ikke altid overblik over forbruget, og der kan potentielt være mange penge at spare hvis du kunne få det fornødne overblik.

Ved at monitorere og analysere disse data, kan du også hurtigt opdage, hvis der opstår udsving i forbruget. Uventede udsving kunne tyde på, at noget på anlægget ikke fungerer som det skal. Der er altså flere fordele ved at have styr på energien, og til dette formål kan du f.eks. benytte den nyeste software fra DS Energy.

Få styr på virksomhedens forbrug

DS Energy i Bjerringbro laver softwareløsninger som kan afdække energiforbruget hos en lang række forskellige virksomheder. Produktet kaldes et Energy Management System – et effektivt værktøj når det gælder energiledelse. Energiledelse gælder om at bruge energien bedre, og for at det kan lade sig gøre, kræver det en systematisk indsamling af data.

”Hvad er egentlig jeres forbrug på el, gas, varme og vand i hal 2? Hvad koster jeres trykluftsforbrug, når produktionen holder stille? Hvor meget energi bruger I på ventilationsanlæg? Hvor meget demineraliseret vand bruges per enhed?”

Det er spørgsmål som disse, medarbejderne hos DS Energy gerne vil hjælpe med at besvare, for forenden af svaret ligger gemmer der sig nemlig gode muligheder for at nedbringe virksomhedens forbrug.

Nye tider giver nye muligheder

Energiledelse har længe været et buzzword hos de største spillere på markedet, hvor selv små ændringer i forbruget kunne resultere i store afkast, men det er ikke længere de store virksomheder, som har monopol på de smarte metoder.

”For få år siden var opsætning af målepunkter og indsamling af data baseret på træk af metervis af kabel og uendelige installationstimer – kombineret med dyrt udstyr og komplekst software. Og så kostede det kassen. Det har vi lavet om på”,

Sådan lyder det fra DS Energy. Her indsamles data trådløst, og sendes krypteret direkte op i skyen. Herefter har du adgang til alle relevante data online.

Få den grønne omstilling på dagsordenen

Softwareløsningerne fra DS Energy passer perfekt sammen med tendenserne i samfundet, hvor det handler om bæredygtighed og grøn omstilling. Mens der uden tvivl kan være god PR-værdi i den grønne omstilling, skal initiativerne også give sorte tal på bundlinjen. Det skal kort sagt være en god forretning. Hos DS Energy kender de alt til de kritiske spørgsmål.

”Kan det egentlig betale sig? Er det der grøn omstilling ikke bare noget feel-good, der ikke har positiv indvirkning på driften”

Sådan lyder en af de klassiske indvendinger, som medarbejderne bliver mødt med hos DS Energy. Svaret kommer dog prompte:

”Vi har hjulpet til helt konkrete besparelser ved bedre drift, færre fejl, eliminering af spild hos nogle af de største og dygtigste produktionsvirksomheder i dansk industri”

Opdag fejl og nedbrud i tide

Et energiledelsessystem kan tjene mange formål, og passer fremragende i virksomheders overordnede indsats, hvor man ønsker at forstå forbruget, og bruge færre ressourcer hvor det kan lade sig gøre. God energiledelse handler imidlertid også om at opdage fejl og nedbrud i tide.

Ved at etablere måleenheder på virksomhedens enkelte maskiner og driftsanlæg, bliver det muligt at kontrollere maskinerne for udsving. Man kan tilmed tilføje en alarm, som aktiveres, hvis forbruget pludselig ændrer sig.

Fra 20 til 4 liter

En af de glade kunder hos DS Energy fik monteret måleudstyr på en vaskemaskine. Målingerne afslørede at maskinen brugte 20 liter demineraliseret vand pr. emne, men ifølge driftspersonalet var dette tal alt for højt. Efter at have tjekke maskinens vitale dele fik man rettet ventil- og pumpeindstillingerne, så forbruget kunne bringes ned på 4 liter pr. emne – et fald på 80 procent.

Hos DS Energy har man oplevet masser af den slags historier, og samlingen af glade kunder vokser således stødt. Du kan læse mere om Energy Management-systemet hos DS Energy her.