Saxo Bank demokratiserer investering

28. september 2022

Saxo Bank er på en mission for at gøre investering tilgængeligt for alle. På deres hjemmeside siger de: ”Mulighederne på de globale kapitalmarkeder er åbne for alle. Og vi tror på, at alle har evnerne til at gøre deres fremtidsdrømme til virkelighed. Derfor fokuserer vi på at hjælpe dig med at blive god til at investere og handle”. Saxo Bank kan i dag tilbyde over 60.000 finansielle produkter at investere i, og ifølge dem selv også alt hvad du som investor skal bruge for at beslutte hvad du skal investere i.

Det har gjort Saxo Bank til en anerkendt, og for mange, foretrukne investeringsbank. Forbrugerrådet Tænk har også lavet en anmeldelse af et af deres populære produkter, nemlig aktiesparekontoen.

Gennemskuelighed for brugeren

Saxo Bank har arbejdet på en række forskellige initiativer for at gøre investering tilgængeligt for flere mennesker. De har blandt andet fået lavet en online investeringsplatform og app der er god fordi den tilbyder stor gennemskuelighed. Brugeren kan se nyttige grafer over kursens udvikling langt tilbage i tiden, samt meget mere data der kan bruges til at analysere aktien og selskabet bag.

Bredt udvalg

En anden af Saxo Banks features der gør dem så populære, er at brugeren har så mange muligheder på platformen. Der kan investeres i alt fra energifirmaer til gamingfirmaer og alt omkring. Der kan som nævnt investeres i over 60.000 forskellige finansielle produkter, og det gør platformen attraktiv for en bred palette af brugere. Det gælder både de der ønsker at investere i mindre kendte virksomheder, men også dem der ønsker at investere i mere avancerede og komplekse aktiver som forex og futures.

Der kan dog også investeres i ETF’er på platformen, og man kan som nævnt også have en aktiesparekonto hos Saxo Bank. Er du interesseret i ETF-investering, kan du se mere her.

Investering for virksomheder

Mange virksomheder der er personligt ejede, har gavn af det førnævnte produkt, ETF’er. Virksomheder der er personligt ejede og kører med en VSO, altså en virksomhedsskatteordning, må i princippet ikke investere i aktier. Det gælder dog ikke for ETF’er, og derfor er netop dette produkt interessant for mange SMV’er.

En ETF er en indirekte måde at investere i aktier på. Når du investerer i en ETF, investerer du i en børshandlet fond. Det er en investeringsfond der handles på en fondsbørs, eksempelvis Saxo Bank. En investering i en investeringsfond, er en investering der følger et helt indeks. Det er en god metode til at diversificere sin portefølje, selvom den er en anelse rigid.